torsdag 29. april 2010

Ønske om et lekehus


Så fantastisk og så "Amerikansk". Hadde vært noe for lillemor dette.
Drømmer om å sette opp lekehus i sommer, men syns ikke de ferdigpakkene fra byggevarekjedene er så innmari vakre. Små er de også, så det er vel bare plass til et lite bord med to stoler. Men , men et råflott lekehus er vel ikke akkurat på prioriteringslista nå. Vi har alltid så mange planer og prosjekter, men det er jo lov å drømme....
Her er flere godbiter:


mandag 26. april 2010

Små kaniner


Kosebukse til M.

søndag 25. april 2010

Redesign


Denne buksen var egentlig et babyteppe fra IKEA. Prinsessa brukte det da hun sov i vogna si, men siden lillebror ble nettopp lillebror og ikke søster, så slapp han å sove i et rosa pledd. Ikke at han hadde brydd seg om det men.... I hvert fall, pleddet hadde gjort sin misjon og var ikke lenger til nytte. Derfor ble det til et par deilige fleece bukser, som passer til vårdager ute i det fri.

Før: fleecepledd

Mønsteret

En ny bukse er født!

torsdag 22. april 2010

Snails don`t fly!

Enda en kjole til prinsessa mi. Laget etter inspirasjon fra denne.
Allerede brukt i barnehagen.





Et par knapper gjorde susen syns jeg.

mandag 19. april 2010

Hettegenser

Min første hettejakke! Strevde veldig med glidelåsen...igjen. Blir visst ikke noe bedre heller....
Ja, ja, T var fornøyd, og jeg var egentlig det jeg også. Litt i største laget, men med en genser under blir det bra. Det får være utejakke i år, og hettegenser neste år....!


Mønster: Stoff og stil

Stoff: Cethodesigns og ermene fra Stoff og stil

Pannebånd


Pannebånd til T og en kompis. Stoff etter eget valg.
Det med dyr er enkelt, mens det med stjerner er dobbelt, sånn at det varmer litt mer. Da kan man også velge litt mer hvordan men vil ha det på.


Mønster: Eget

Stoff: Cethodesigns

Posebukse


Deilig og myk bukse til K. Enkelt og greit.

Mønster: Stoff og stil

Stoff: Stoff og stil

Fleecekjole

Fleecekjole med hjerter til prinsessa. Litt på tampen med så varme kjoler nå, men hun har den på i barnehagen i dag. Her veksler været mellom sol og vår, og full vinter, så den er nok deilig i dag. Dessuten er den litt stor så den holder til høsten også. De vokser jo ikke sååå fort når de er 4-5 år!

Foran


Bak

Skippertak


Jeg har det med å starte på mange prosjekter på en gang. Derfor blir alltid mye liggende halvferdig, lenge. Det et ikke stort som står igjen, gjerne en knapp, eller en halskant, men så blir det altså liggende å vente på tur. Derfor har jeg jevnlig skippertak med gjøre-ferdig-arbeid. Helgen her har vært en sånn helg, så her er en del som her ligget en stund. Det er mer også, det kommer etterhvert.
Heldress til lille K. Passet perfekt, og ble kjempesøt med langermert body under.

Litt restestoff ble en fin vårlue til minsten.

Endelig ble nattskjorten ferdig. Denne har ligget leeeenge og venten på halskanten sin.

mandag 12. april 2010

Litt gammelt nytt




Dette er gamle ting som jeg lagde før jeg begynte å blogge. Hadde jo laget en heldress også....den hadde jeg glemt, enda vi bruker den mye!
Posebukser til prinsessa, og en som er gitt til nabogutten.

torsdag 8. april 2010

Hekta på turkis

Av en eller annen grunn har det blitt mye turkis i det siste. Minsten har turkis vårvogn, så kanskje jeg er blitt insprert? Har blitt et par luer, en smekke, og en genser til storebror. Ser at jeg må sy smekkene fra vrangsiden, da jeg ikke har overlock maskin...ønske...ønske...
Har også en del halvferdig liggende, som jeg må prøve å få til i nærmeste fremtid.




onsdag 7. april 2010

Min første heldress

Da har jeg prøvd meg på min første hedress! Ble ganske fornøyd. Den ble riktignok litt lang i overkroppen, men det er jo kult at den er litt baggy. Frøkena har den på i barnehagen i dag. Jeg strevde veldig med glidelåsen. Har en tendens til å prøve og selvfølgelig feile, før jeg setter meg ned og finner ut litt mer om tips og råd. Det gjorde jeg også denne gangen, så nå etter at dessen var ferdig har jeg funnet en lur måte å sy i glidelåser på! Se alle tipsen på denne siden: http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/sewingroom/sewingroom_no.asp



Så har jeg begynt å få inn bestillinger! Kjempegøy!

søndag 4. april 2010

Vårens småkryp

Joggedress til minsten som jeg sydde for en stund siden. Har bare ikke tatt bilder av den før nå. Den er litt stor, men han vokser jo så fort. Deilig lyseblå velour, og billestoff i armer og bukselinning.



Mønster: Stoff og stil
Stoff: begge fra Stoff og stil

fredag 2. april 2010

Til tre små prinsesser


Pannebånd hører våren til, og nå kan tre søte småjenter pynte seg i hvet sitt! Kronene er strikket i fritidsgarn, og tovet på 60 grader. (det mangefargede er ikke tovet). Holder også å strikke et rosa med sølvglitter i. Blir fint ja!